Alla inlägg under juli 2015
Idag var jag tillbaka på gymnet efter en längre period. Jag har förvisso tränat hemma och varit ute på pw's och kört intervaller. Men det var ett kärt återseende :)
Funderare på att skita i det imorse men tog mig i kragen och det blev 5 km intervall på gåbandet och tunga lyft efter det, så härligt när det var gjort :)
I eftermiddags var Helen här uppe med Alice och lekte med Jayson. Jätte mysigt :)
Till middag blev det biffstroganoff och ris, jag åt det med broccoligratäng :)
Recept kommer nertill!
Efter maten blev det en fika hos mina päron, och lite överraskat var min älskade moster & make där på besök, så himla trevligt att träffas <3
Två kära återseenden på en dag :)
Biffstroganoff
500g strimlad lövbiff
200g champinjoner
1 gul lök
2,5 dl grädde
2 tsk dijonsenap
4 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Stek köttet tills det är genomstekt. Blanda i hackad lök & skivad svamp och låt de mjukna. Slå på paprikapulver och salta och peppra lite. Blanda i senap och tomatpuré. Slå till sist på grädde och fond och låt det koka upp. Servera med ris och saltgurka.
Broccoligratäng
500g frusen eller färsk broccoli
2 ägg
1 dl grädde
3 dl riven ost
Salt & peppar
Koka upp broccolin så den mjuknar.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål. Häll av broccolin i ett durkslag och låt det rinna av en stund. Lägg i broccoli i en form med hög kant och slå smeten över. In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min eller när den fått en fin färg.
Smaklig spis :)
Äntligen är det dax att få ut mitt goda recept på kycklinggryta i ugn!
500g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 stor rödlök
200-400 g champinjoner
2 dl créme fraiche
1/2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 dl riven parmesan
Knaperstek bacon i ca 1-2 cm breda skivor. Lägg på hushållspapper och låt fettet rinna av. Skiva lök och champinjoner och stek upp tills de mjuknat. Lägg lök & svamp i botten på en ugnsform ca 20x20 cm. Tärna kycklingen i mindre bitar och stek den gyllenbrun. Lägg över kycklingen på svampen & löken. Blanda ihop créme fraiche, grädde och tomatpuré och låt koka upp i pannan du stekt det andra i. Blanda sist i parmesan och häll över i ugnsformen. Lägg sist på bacon och ställ in i ugnen på 225 grader i 15 min. Servera med ris
Så här gott ser det ut, mitt val istället för ris blev haricotverts :)