Familjen Sångberg

Alla inlägg under september 2011

Av Emma Sångberg - 22 september 2011 11:47

Ja nu när man är mamma har man minsannoda inte tid att sitta vid datorn som innan. Men jag lovar att jag ska blogga så ofta jag hinner, för jag har juh trots allt trogna läsare som vill ha nått att läsa.


Jag har lovat att göra ett inlägg om förlossningen men fattas lite anteckningar från min mamma så att jag kan få ihop det. Så fort jag fått det så lovar jag att skriva så fort jag har möjlighet till det.


Igår kväll hade jag och älsklingen lite svårt att få lilltjockisen att somna, men efter många om och men så lyckades vi till sist. Sen hade vi en utmattad mamma & en utmattad pappa som bäddade ner sig. Jag kröp tätt intill darlingen och han la sina armar om mig sen sussade även jag som en liten bebbe innan jag viste ordet av det.


Natten har varit jätte bra lilleman vaknade vid 2 tiden och som alltid ny blöja och tutte och samma procedur igen när klockan var 5.


Under morgonen har vi legat och myst under vårt täcke och vid 10.30 tiden var det dags att stiga upp för mig. Lilleman fick kläder och mat sen somnade han igen. Så medans han nannar så passade jag på att bädda undan, diska det lilla där var, plocka undan lite och nu sitter man här och surfar.


I eftermiddag kommer Emma och lilla Neyo, äntligen ska jag få träffa deras lilla pojke   Sen efter 14 tiden kommer även Jasmina på besök   Så det lär bli en massa graviditet & bebis prat men det är bara kul. Sen kommer det bli en massa bebis mys  


Nä nu ska jag in och titta på min fina lilla guldklimp  


      

Av Emma Sångberg - 21 september 2011 18:35

Igår hade jag en jätte mysig dag med lilltjockisen   

Vi låg och mös ganska länge på morgonen och när plutten somnade igen så passade denna mamman på att röja lite här hemma. Vi hade en tvättid på eftermiddagen så jag sorterade tvätten, diskade och plockade lite. Sen vaknade Jayson igen och det var dax för tutte & ren blöja. När jag stod där och höll på att byta på honom så både kissade och bajsade han på sin mamma   Men ja det var bara till att skratta och städa undan sen haha


Sen tog vi en promenad med Disel, inte så lätt med vovve och vagn när man inte är van... men det gick och som tur är har vi juh en halti om han nu drar allt för bra. Testade med den på under hemvägen och Disel gick så fint så med den på.

Vid 14:30 började jag med middagen, Biffstroganoff & ris, eftersom vi skulle tvätta kl 15-19 och älsklingen var hungrig. 


Kvällen blev väldigt mysig vi bäddade ut soffan och sen mös hela familjen resten av kvällen framför tvn  


Ännu en bra natt men mycket sömn för oss alla 3  

och jag och lilleman fick en bra sovmorgon med. Sen låg vi och mös hela förmiddagen. Vid lunch tid började jag göra oss redo för att gå ner på BVC för ett första besök. Allt var bra med prinsen och nu väger han 3806g. Han var så lugn och duktig.

När vi kom hem var det tuttedax igen och sen somnade vi bägge gott för en liten stund. Vi vaknade av att älsklingen kom hem.

Sen blev det dags för oss vuxna att äta och därefter har vi bara slappat framför tvn alla 3.


Resten av kvällen kommer bara bestå av massor av mys och kärlek!!


Av Emma Sångberg - 20 september 2011 13:42



   Här har vi lite bilder på vårt lilla mirakel    



               

Av Emma Sångberg - 19 september 2011 20:38

Hejsan alla läsare!


Det är nu ett tag sen jag bloggade och givetvis finns det en anledning till detta.


Onsdagen 14 September klockan 9:35 föddes världens finaste Jayson Aleksande Sångberg, 3725g och 52 cm lång.

Kärlek vid första ögonkastet!

För att detta inlägget inte ska bli sju sidor långt så kommer jag skriva ett inlägg i graviditets kategorin om förlossningen.

Men efter att lilleman äntligen var ute så stannade vi på BB till på fredagen. Dom enda besökarna jag fick ta emot var pappa och syskon till Jayson. Men eftersom vi hade Chelsea och Disel så kunde älsklingne inte vara hos oss hela dagarna. Men han var hos oss när sessan var på dagis och älsklingen kom med Chelsea för att hon skulle få se sin lillebror bägge dagarna vi låg inne.


På fredagen kom vi hem vid lunch tid. Men innan vi körde hem åkte vi och handlade lite nödvändigheter. Fredagen gick bra här hemma, tar visserligen lite tid innan man landar riktigt och allt är så nytt. Älsklingen skulle tyvärr jobba den natten så det blev ännu en ensam natt, eller ja dom andra nätterna hade jag juh haft Jayson hos mig hela nätterna. Men mesta dels pga amningen.

Det blev en mysig kväll med barnen här hemma när älsklingen gått. Lilleman hade lite svårt att komma till ro på natten men det var väl för att mjölkproduktionen inte kommit igång ordentligt än. men jag fick ändå sova och vid 5 på morgonen lyckades jag få honom att sova i sin egen säng där han sov till 9 på morgonen sen.


På lördag morgon satte jag igång en film åt snäckan medans jag gjorde mig och lilleman klara. Sen tog jag en promenad till Konsum med barnen för att handla hem lite frukost åt oss. När vi kom hem blev det frulle dax och sen hade vi besök typ hela dagen. Alla ville juh träffa Jayson. Alla syskon, Moa, Leo, mina päron, Jasmina, Aco, Danni, Sandra, Micke och Nellie var här på besök. Tack för besöket och alla fina presenter   På Natten sov lilleplutten jätte bra faktiskt var uppe och gav honom mat & blöja 3 gånger med iaf minst 2 timmars mellanrum. 


Söndagen vaknade vi på morgonen och darlingen hämtade in Jayson till mig så han kunde få mat och sen åkte han och Chelsea till City Gross för att storhandla. När dom kom hem åt vi frukost och sen hade vi bara en lugn dag. Amningen hade inte riktigt kommit igång än så det var mycket tutte för Jayson och mycket nannande för honom. Hade en ivrig storasyster som ville hålla sin lillebror men han var bara intresserad av mammas tuttisar. Vid 18 tiden kom Petra & Todde för att hämta Chelsea. Det blev kaffe och prat som vanligt. Mycket förlossningsprat givetvis.

När dom hade gått vid 19 tiden slängde jag och älsklingen oss på soffan och hade det mysigt. Jayson vaknade en stund senare och fick ny blöja och mat. Vid 21 tiden somnade jag med Jayson på magen och en stund senare la jag honom i sin säng och sen somnade både jag och darlingen helt utmattade....


Natten har varit TOPPEN  

Jayson vaknade vid 2 och fick blöja & mat, sen sov han till 5 och sen var det en repris från tidigare och sen sov han till 9.30 imorse så denna mamman var utvilad. 

Men när klockan var runt 8 kom min fina älskling med frukost på sängen så vi hade en mysig stund för oss själva, tack min fina baby du är bäst  


Senare på förmiddagen åkte vi till Jägersro C och shoppade lite. Väl hemma igen fick vi besök av Sarah som så gärna ville träffa sin brorson. Det var en mycket trevlig dag vi spenderade tillsammans med svägerskan min.


Klockan 18 kom Madde, Slim och Mirre på besök. Även en mycket trevlig visit av dom med.


Nej nu har jag en hungrig son här så nu får jag sluta skriva...


Tjingeling...

Av Emma Sångberg - 12 september 2011 21:15

Today was a good day!!


Tack min fina älskling för att du gjorde allt för att pigga upp mig igår när jag var långt ner på botten.

Du får alltid mig att le, älskar dig min bajb!!


Igår kväll när vi kom hem med prinsessan så ställde hon och ja oss för att baka pizzabullar. Gott som attans blev det och hon var helnöjd och sa... "Ohh Pizzabullar, jag ska springa och berätta för pappa för dom älskar jag"   Så innan det var nannetajm för henne så blev det en pizzabulle och ett glas mjölk. Älsklingen och jag la oss till rätta och skulle se film men vi bägga däckade ganska snabbt så den enda filmen vi såg var "insidan av ögonlocken"  


Imorse lämnades snäckan på dagis som vanligt klockan 9... sen tog jag vovven och gick bort om tvättstugan för att se om där var någon ledig tid och det var där så jag gick hem om för att hämta 2 maskiner tvätt och sen ner igen och slängde igång maskinerna. Väl hemma blev det frukost med darlingen. Sen gick vi ner i tvättstugan igen. När jag fått allt på tork traskade jag bort till Petra för att låna en hålslagare, hon bjöd på en snabb kopp kaffe och lita snack. På hemvägen messade jag älsklingen som följde med ner i tvätten igen.

Vi har suttit och sorterat massa papper/kvitton m.m och när klockan var 15 var det dags att hämta prinsessan på dagis. På vägen hem träffade vi på fina Sarah och Chelsea blev sååå göad av att se sin faster. Imorgon kommer min fina svägerska på fika hos mig, äntligen   


Vid 18 tiden kom Madde, Slim & Mirre... Jag & Madde tog barnen och vovvarna på en tur ute i Arrie. Sen åkte vi till Donkan och handlade lite Cheesburgare åt oss alla och sen hem till oss. Tack gumman för en trevlig träff som alltid.


Idag har denna kvinna använt trapporna hela dagen... Både upp och ner... 6 våningar... varje gång jag ska ha gått nån stans!

*klappar mig själv på axelen*

Nu vill jag verkligen föda barn, känner mig som en michelingubbe... svullen och dann... Så jag har verkligen rört på mig xtra mycket idag... Så nu håller vi tummarna på att en liten Jayson kommer inatt.. eller närmsta dygnet...


Nä nu ska jag mysa med min bajb...


Tjingeling pling!


 

Av Emma Sångberg - 11 september 2011 16:39

Nu är snart helgen över och jag har inte direkt haft tid att sitta nått framför datorn alls. Eller mjo... jag har kanske inte prioriterat det heller...


Fredagen tillbringade jag och älsklingen mesta dels hemma hos mina päron. Vår laptop ville inte starta som vanligt så vi tog med oss den hem till dom så att Richard kunde kolla upp vad som var fel och det som fattades datorn var att skärmen lagt av helt... Typiskt... Men alla foton och sådant gick att rädda som tur var  

Vi åkte ut till NetonNet och köpte oss en ny dator och nu sitter jag och inviger den för första gången. Vi åt middag hos mamma, köttbullar och makaroner... Mammsen orkade inte stå vid spisen och så är det juh ibland. På kvällen kom Madde med en go kladdkaka från 7/11 och vi satt & pillade med våra naglar i köket medans älsklingen fixade datorerna.


Lördagen sov vi länge och sen tog vi det bara lugnt hela dagen i stort sätt. Älsklingen framför datorn och jag varierade med TV & tvspel. Vid 15 tiden började jag göra mig iordning så smått och strax där på älsklingen med. När klockan var 16:45 kom Madde och hämtade oss och vi åkte till hennes föräldrar för att börja Slims födelsedagsfirande med en drink där. vid 18.30 gick vi ner på Babas för att äta middag, mycket god mat och verkligen värt pengarna. Efter några timmar på Babas med gó maud, gott sällskap och massor av skratt så begav vi oss till Let´s Go för att Bowla. Alla utom jag och Lasse, Maddes pappa, bowlade... eller vi slog nått slag för våra partners räkning  

Stor liraren för kvällen blev min älskling.... Han fick högst snitt och det berodde nog på att i hans 2:a runda började han med 6 Strikes i rad   

Efter bowlandet blev det mer drinkar och skratt tills Let´s go stängde sen begav vi alla oss hemmåt.


Tack Madde och Slim för en mycket trevlig kväll, detta får göras om igen!


Idag har vi söndag... Inte min bästa dag idag... Känner mig allmänt låg och lissen... men ja jag har juh mina anledningar. Vid 11 tiden gick jag och älsklingen ut med vovven och jag passade på att boka en ny tvättid. Sen körde vi till Konsum och handlade frukost och lite till middagen idag. Älsklingen har bestämt att vi ska äta himmalagad Pizza. När vi kom hem igen gjorde jag iordning frukosten medans älsklingen bäddade undan. Det har varit soffläge för mig hela dagen... Och älsklingen bäddade ner mig och lät mig sova i 2 timmar...


Tack baby, du är så himla förstående och det känns så skönt att veta att jag har ditt fulla stöd. Du är toppen! Tack för att du finns där och fångar upp mina tårar nu när allt känns hopplöst. Jag älskar dig över allt annat  


Om en timme ska äntligen hämta hem prinsessan, ska bli skönt att få hem henne igen. Det är så tyst här hemma när hon inte är här.


Resten av kvällen får vi se vad vi gör men att familjen blir hel gör det till en toppen kväll iaf.


Hajjen!! 


V. 38+5

 

Av Emma Sångberg - 9 september 2011 12:01

Nu är det bara 6 dagar kvar!! Hoppas att dom flesta runt omkring mig har fel för jag vill inte gå över tiden.


Om mig

Vi var hos BM igår och för första gångenunder hela graviditeten ligger jag  över medel på kurvan. Men hon tyckte det var en bra tillväxt på 1 vecka. Vågen visar nu +25 kg och det känns som att jag ska spricka vilken sekund som helst. Blt & blodvärdet var jätte bra och lillemans hjärta slår som det ska, Ganska pigg för att vara så tidigt på mogonen sa BM hihi   Nu har jag dessutom varit utan mina Omeprazol i 2 dagar och halsbrännan har redan återvänt. Hoppas på att det snart är över!! Jag har haft mer regelbundna sammandragningar och hoppas på att det är tecken på att lille Jayson snart kommer ut.


Om barnet
I början av denna vecka är fostret 37 veckor gammalt. Nu är huvudet och magen ungefär lika breda på barnet. Nästan allt lanugohår är borta och barnet rör sig så mycket det kan på sin trånga plats.

När kvinnan blir utsatt för smittsamma sjukdomar börjar kroppen producera antikroppar. Dessa förs vidare till babyn via navelsträngen och fostervattnet. På så sätt är barnet skyddat från barnsjukdomar som till exempel mässlingen de första månaderna efter födseln. Barnet får också i sig antikroppar genom amningen.


Nu var det juh tänkt så att jag skulle lägga upp ett par bilder på hur magen ser ut nu... Men... På vår "ordinarie" dator har tydligen skärmen gett upp om livet så kommer inte åt fotona. Hoppas på att styvpappsen kan rädda våra bilder. Så det kommer foton så fort som möjligt.


Av Emma Sångberg - 8 september 2011 19:44


Att uppfostra barn är ingen enkel match och det finns ingen regelbok att följa... Men tänk om... Då hade det varit lättare! Alla gör vi på olika vis och ingen kan egentligen säga vad som är rätt och fel. Men det finns vissa saker jag inte tycker att man ska göra...


Att uppfostra ett barn är detsamma som att forma hur den personen kommer att vara när han/hon blir vuxna. Givetvis får barnen sina egna värderingar och tanke sätt och tur är väl det!


Misshandel är en del som inte skall finnas med i uppfostran! Det spelar ingen roll om det är psykisk eller fysisk misshandel. Nu menar jag inte att man inte får lov att ta tag i sitt barn eller så!

Det finns 100 sätt att utsätta ett barn för misshandel, utöver våld och öknamn...


Jag är inte ett perfekt och har mina brister i barnuppfostan. Jag har fått höra att man är "för hård" - i olika fraser! Jag kanske är hård med regler men sen samtidigt har vi inte problem med barn i vårt hem. I vårt hem finns det regler som skall följas och detta görs oxå. Visst testas det gränser i ett här hemma med och visst kan vi bli osams men ALLA i detta hushållet är älskade och känner sig älskade av alla. Trots att vi har REGLER!


Sen tycker inte jag att man ska göra skillnad på sina biologiska barn & bonus barn. Jag gör allt i min makt för att det inte ska ske här hemma. Nu kommer snart vår lilla son men bara för det skall inte tösabiten glömmas bort. Här ska det inte göras skillnad för vi är en familj! Jag blir uppriktigt lissen när jag ser, hör och läser om att vissa gör skillnad på barn & barn...


Hur kan man avgöra vems barn som skall älskas mer än någon annas?!


Sug på den karamellen...

Ovido - Quiz & Flashcards