Direktlänk till inlägg 17 mars 2015
Biffbambu 4 port
6 pp/port plus pp för riset/nudlar.
500 g lövbiff, eller annan tunnt skuren biff.
1 tsk riven ingefära
1/2 tsk salt
3 msk vatten
2 msk maizena
Blanda ihop en marinad av allt utom köttet och marinera köttet över natten, funkar med några timmar också.
100 g färska champinjoner
1 burk bambuskott
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
3 msk mörk soja
2 msk ostronsås
4 dl vatten
2 msk maizena utrört i 3 msk vatten
1 msk sesamolja
1 msk matolja el rapsolja
1. Stek el woka champinjonerna i 1/2 msk av matoljan på hög värme. Ta sedan ur dom.
2. Stek köttet tillsammans med den pressade vitlöken i resten av matoljan. Häll i sojan.
3. Häll i vatten allt utom 3 msk som du ska använda med maizena, ostronsås och buljongtärningen. När det kokat upp häll i champinjonerna & bambuskottwn. Låt koka i 2-3 min.
4. Rör ut maizena. I resterande vatten och häll i. När det tjocknar häller du i sesamoljan. Klart att servera med ris eller nudlar.
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4703539784"
Jag börjar bli jäkligt trött på att bloggen klyddar hela tiden!! Har funderat på att byta sida men det känns så tråkigt bara eftersom att jag hållt på med denna i så många år. Samtidigt är det inte kul när det inte riktigt fungerar som det gjort tidi...