Direktlänk till inlägg 29 augusti 2011
Emmas Chokladtårta 14 port 1 timme 200 grader i ugn
Chokladmousse
Glasyr
Smörja och bröa en form med avtagbara kanter.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och smält smör. Blanda väl och häll i formen. Grädda mitt i ugnen i 25 min. Lossa kakan från formen och låt svalna. Skiva kakan i 3 delar när den svalnat.
Vispa grädden till moussen och blanda i chokladen under vispning. Dela äggen i vitor & gulor. Vispa äggulor med socker poröst. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda försiktigt chokladsmeten med äggulesmeten och vänd sist i äggvitorna.
Lägg moussen mellan lagrena av kakbotten, ha ev. nån sylt i på botten om du vill. Gör likadant på bägge lagrena. Lägg på locket.
Smält chokladen till glasyren och blanda ner smör och grädde. Bred över tårtan och ställ den kallt, gärna över natten.
Garnera med det du tycker passar.
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4703539784"
Jag börjar bli jäkligt trött på att bloggen klyddar hela tiden!! Har funderat på att byta sida men det känns så tråkigt bara eftersom att jag hållt på med denna i så många år. Samtidigt är det inte kul när det inte riktigt fungerar som det gjort tidi...